Ajankohtaista

Maaliskuu 2016

Johanna Vuoksenmaa kuvaa uutta TV-sarjaa. EX-ONNELLISET on mm. Klikkaa mua ja Tahdon asia -TV-sarjoista ja 21 tapaa pilata avioliitto –elokuvasta tunnetun Vuoksenmaan uusi ajankohtainen komediallinen draamasarja.

Sarja kertoo viidestä lapsiperheestä, joiden vanhemmat ovat juuri eronneet. Perheet muuttavat samaan taloyhtiöön, joka on rakennettu nimenomaan eronneiden lapsiperheiden tarpeita ajatellen. Sarjan pääosissa nähdään mm. Miia Nuutila, Mikko Nousiainen, Jarkko Pajunen, Essi Hellén, Jonna Järnefelt ja Pertti Sveholm. Sarja saa ensi-iltansa MTV:llä 2017.

EX-ONNELLISET jatkaa tyylilajia, josta Vuoksenmaa luultavasti parhaiten tunnetaan eli elämänmakuista ja positiivista draamaa ja huumoria perhearjesta ja ihmissuhteista. Sarjassa seurataan viiden eri ero-perheen elämää. Nuorimmat ovat alle kolmikymppisiä ja vanhimmat päälle viisikymppisiä, mutta kaikkia yhdistää se, että he ovat vastikään eronneet ja haluavat tehdä siitä mahdollisimman tuskatonta sekä itselleen että lapsilleen.

Naurujen lisäksi EX-ONNELLISET tarjoaa katsojille terapiaa, uusia ratkaisumalleja ja ajattelemisen aihetta. Avioerot koskettavat tavalla tai toisella jossain elämänvaiheessa lähes kaikkia ihmisiä. Sarja on hengeltään sukua suositulle Klikkaa mua -sarjalle, jonka lämmin huumori ja elämänmakuinen ote nauratti ja itketti suomalaista televisiokansaa kahtena kautena neljän Venla-patsaan edestä.

Naapurusten elämää päästään seuraamaan ensi vuonna, kun EX-ONNELLISET saa ensi-iltansa MTV:llä. 12-osaista sarjaa kuvataan parhaillaan ja sen ovat tuottaneet Riina Hyytiä ja Leena Mäenpää-Bentley Dionysos Filmsiltä. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Johanna Vuoksenmaa ja Juulia Unhola.

 

Helmikuu 2016

Huippusuosittuun lastenkirjasarjaan perustuvan KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! –elokuvan kuvaukset päättyivät helmikuussa. Dionysos Filmsin ensimmäinen kokoperheen elokuva saa ensi-iltansa lokakuussa 2016.

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty Suomessa yli 900.000 kappaletta ja hahmojen pohjalta tehdään nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Elokuvassa KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä pitäisi odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys! Veera kuitenkin myöhästyy jouluruuhkien vuoksi rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viipottavat pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon!

Onneksi veljesten nokkela ystävä Veera ottaa ohjat käsiinsä ja ystävykset löytävät lopulta sekä toistensa että Veeran järjestämän jymy-yllätyksen luo!

Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko – Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka. Elokuvan aikuisrooleissa nähdään mm. Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela. Elokuvan ohjaa Rike Jokela, kuvaa Rauno Ronkainen ja sen on käsikirjoittanut Aino Havukainen ja tuottaneet Riina Hyytiä ja Max Malka Dionysos Filmsistä.

KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! nähdään elokuvateattereissa lokakuussa 2016. Elokuvan levittää Nordisk Film ja TV-esityksestä vastaa YLE. Elokuvan viralliset yhteistyökumppanit ovat Linnanmäki ja Stockmann.

 

Elokuu 2014

Johanna Vuoksenmaan elokuva Viikossa aikuiseksi kuvattiin Turun ja Naantalin seudulla kesäkuussa. Elokuvan rooleissa nähdään Minttu Mustakallio, Eppu Salminen, Minna Koskela, Iina Kuustonen, Taneli Mäkelä, Jarkko Niemi, Essi Hellén, Lauri Tanskanen, Anna-Leena Sipilä, Jarkko Pajunen ja kissa Leoline Ragnar Rohkea IV.

Elokuvassa joukko toisilleen tuntemattomia miehiä ja naisia haluaa viettää toisenlaisen kesälomaviikon houkuttelevan oloisella aikuisten leirillä Turun saaristossa. Kun esittelyvideolla harjat hulmuten laukkaavat hevoset paljastuvatkin vain vapaan mielen symboleiksi ja leirin vetäjä karkaa koiransa synnytykseen, joutuvat leiriläiset etsimään kasvun aineksia itsestään ja toisistaan. Leiri saaressa ei ehkä täytä tuotelupausta ”elämän ihanimmasta viikosta”, mutta entisellään sieltä ei kukaan arkeensa palaa.
Tervetuloa aikuisten ”seksittömälle ja päihteettömälle” aikuistumisleirille! Uusi elämäsi alkaa tästä!

Elokuvan ensi-ilta on alkuvuodesta 2015

 

Maaliskuu 2014

12-osaisen Klikkaa mua -sarjan toinen tuotantokausi on startannut 13.3.2014. Jaksot tulevat MTV-kanavalla torstaisin klo 21.00 ja uusintana AVA-kanavalla tiistaisin klo 22:00.
Sarjan jaksoissa päästään tällä kaudella treffeille myös naisten kanssa, kun Eero päätyy nettideittailemaan Ellan tavoin. Vauhtia ja hauskoja käänteitä ei näistä jaksoista puutu. Ihanien tuttujen hahmojen lisäksi tapaamme joukon valloittavia uusia kasvoja. Sisällöllisesti raikas ja viihdyttävä sarja tulee jälleen tempaamaan katsojan mukaan Ellan ja hänen läheistensä tapahtumarikkaaseen elämään iloineen ja suruineen.

Ella & Kids 2

Syyskuu 2013

Dionysos Films Oy:n tuottaja Riina Hyytiä valittiin Vuoden tuottajaksi. Palkinto jaettiin kotimaisen elokuvaviikon päätteeksi Ravintola Dubrovnikissa pidetyssä gaalassa. Palkintoa perusteltiin Hyytiän kyvyllä olla kiinni ajassa ja ajan ilmiössä sekä kyvyllä rakentaa yhteistyötä televisiosta elokuvateatteriin tekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja etenkin yleisön kanssa. Palkinnon myönsi Suomen elokuvatuottajat.

Toukokuu 2013

21 TAPAA PILATA AVIOLIITTO on valittu Shanghain kansainvälisille elokuvafestivaaleille!

 

Toukokuu 2013

21 TAPAA PILATA AVIOLIITTO Cannesin Market-näytöksessä!