Dionysos Films

Tulossa / Kehitteillä

KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU!

Genre: Kokoperheen elokuva

Status: Jälkituotannossa

Ensi-ilta: Lokakuu 2016

Ohjaus: Rike Jokela

Käsikirjoitus: Aino Havukainen

Pääosissa: Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka, Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen

Tuottajat: Riina Hyytiä, Max Malka

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty Suomessa yli 900.000 kappaletta ja hahmojen pohjalta tehdään nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Elokuvassa KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä pitäisi odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys! Veera kuitenkin myöhästyy jouluruuhkien vuoksi rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viipottavat pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon!

Onneksi veljesten nokkela ystävä Veera ottaa ohjat käsiinsä ja ystävykset löytävät lopulta sekä toistensa että Veeran järjestämän jymy-yllätyksen luo!

Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko – Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka. Elokuvan aikuisrooleissa nähdään mm. Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela. Elokuvan ohjaa Rike Jokela, kuvaa Rauno Ronkainen ja sen on käsikirjoittanut Aino Havukainen ja tuottaneet Riina Hyytiä ja Max Malka Dionysos Filmsistä.

KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! nähdään elokuvateattereissa lokakuussa 2016. Elokuvan levittää Nordisk Film ja TV-esityksestä vastaa YLE. Elokuvan viralliset yhteistyökumppanit ovat Linnanmäki ja Stockmann.

 

EX-ONNELLISET

Genre: TV-sarja / Draama-komedia

Pituus: 12x42min

Status: Tuotannossa

Ohjaus: Johanna Vuoksenmaa

Käsikirjoitus: Johanna Vuoksenmaa, Juulia Unhola, Aleksi Delikouras

Pääosissa: Miia Nuutila, Mikko Nousiainen, Anna-Leena Sipilä, Jarkko Pajunen, Essi Hellén, Samuli Niittymäki, Jonna Järnefelt, Pertti Sveholm, Mervi Takatalo, Jussi Puhakka

Tuottajat: Riina Hyytiä, Leena Mäenpää-Bentley

EX-ONNELLISET on Johanna Vuoksenmaan uusi ajankohtainen komediallinen draamasarja. Se kertoo viidestä lapsiperheestä, joiden vanhemmat ovat juuri eronneet, mutta hakeutuneet asumaan samaan Eroasunnot -taloyhtiöön, joka on rakennettu nimenomaan eronneiden lapsiperheiden tarpeita ajatellen.

Kaunis ajatus on, että vanhemmat saavat mahdollisuuden uuteen elämään, mutta lapset saavat olla lähellä kumpaakin vanhempaansa. Todellisuudessa se näyttää meille, mitä tapahtuu, kun ihmiset yrittävät kieltää primitiiviset tunteensa ja käyttäytyä ”kuten aikuiset” tilanteessa, joka on kaikkea muuta kuin mutkaton.

Naurujen lisäksi EX-ONNELLISET tarjoaa katsojille terapiaa, uusia ratkaisumalleja ja ajattelemisen aihetta. Avioerot koskettavat tavalla tai toisella jossain elämänvaiheessa lähes kaikkia ihmisiä. Sarja on hengeltään sukua suositulle Klikkaa mua -sarjalle, jonka lämmin huumori ja elämänmakuinen ote nauratti ja itketti suomalaista televisiokansaa kahtena kautena viiden Venla-patsaan edestä.

 

KARPPI

Genre: TV-sarja / Rikos

Pituus: 12x50min

Status: Kehitteillä

Ohjaus: Rike Jokela

Käsikirjoitus: Rike Jokela, Kirsi Porkka, Jari Rantala

Tuottaja: Riina Hyytiä

Karppi on monijuoninen 12-osainen rikossarja, jossa yksittäisen murhan vaikutus on odottamaton ja ulottuu lopulta ihmisiin yhteiskunnan kaikilla tasoilla.

Rikosetsivä Sofia Karppi palaa työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään vuoden sapattivapaan jälkeen. Aviomiehen tapaturmainen kuolema on muuttanut Karpin elämän kertaheitolla. Hän on nyt leski ja kahden lapsen yksinhuoltaja.

Karpin ensimmäinen tehtävä murharyhmässä alkaa rutiininomaisena katoamistapauksena. Työparikseen Karppi saa Sakari Nurmen, joka sivistyneenä ja moitteettomasti pukeutuneena snobina ei todellakaan muistuta rivipoliisia. Mielipide-erot kärsimättömän ja käytännönläheisen Karpin kanssa alkavat välittömästi.

Tuuliselta rannalta löydetyt, kivelle siististi pinotut naisten vaatteet muuttuvat nopeasti murhamysteeriksi, kun uudeksi kaupunginosaksi kaavoitetun alueen uumenista kaivetaan esiin naisen ruumis.

Karppi aloittaa Anna Bergdahlin murhan tutkimukset eikä arvaa mikä valtava vaikutus sillä on hänen oman, vasta paikatun elämänsä lisäksi yhteiskunnan eri kerroksissa toimiviin ihmisiin.

 

ETSIVÄN TYTÄR

Genre: Elokuva / Koko perheen rikos-seikkailu

Status: Kehitteillä

Ohjaus: Jappe Päivinen

Käsikirjoitus: Mahsa Malka

Tuottajat: Riina Hyytiä, Mahsa Malka

Lumen peittämille yöllisille katoille sijoittuva seikkailuelokuva 12-vuotiaasta Lunasta, joka yhdessä Justus-kissansa kanssa pyrkii estämään vuosisadan rikoksen ja pelastamaan vaarassa olevan perheensä.

 

VIRTUAALISOTURI

Genre: Nuorten elokuva

Status: Kehitteillä

Ohjaus: Aleksi Delikouras

Käsikirjoitus: Aleksi Delikouras

Tuotaja: Mahsa Malka, Riina Hyytiä

Kun ammattipelaajan urasta unelmoivan DragonSlayer666:n rakas tietokone lentää kuistilta pihalle äidin toimesta, Dragonin on katsottava ulkomaailmaa ja koulua uusin silmin. Elokuva perustuu suosittuun ja palkittuun Delikouraksen kirjoittamaan nuorten kirjasarjaan.