Dionysos Films

Mökki

mummot_lukevat_lanssuomee_netti

Mökki on valoisa draama keväästä, jolloin erään suvun suuret salaisuudet päästetään päivänvaloon. Ihmiset neljässä sukupolvessa painivat omien arkipäiväisten ja hyvin tunnistettavien ongelmiensa parissa.

Risto ja Tuulikki lähestyvät eläkeikäänsä ja havahtuvat kyseenalaistamaan oman parisuhteensa perustaa, kun yhdessä vietetty aika tuntuu täyttyvän ilkeilystä ja väärinymmärryksistä. Aleksi, heidän poikansa on päällisin puolin onnellinen mies. Hän on naimisissa sydämellisen Ilonan kanssa, mutta tätä parisuhdetta varjostaa Aleksin peliriippuvuus, ongelma, jonka massiivinen mittakaava on pysynyt toistaiseksi piilossa kaikilta muilta paitsi Aleksilta itseltään.

Ilona tuntee itsensä äitinä riittämättömäksi, kun murrosikäinen Niko kokeilee rajojaan hiukan normaalia rajummin. Eikä tilannetta helpota kissanhännänveto aikuisten vastuista ja velvollisuuksista Nikon isän, Pekan ja tämän uuden vaimon kanssa.

Riston äiti Hanna on elänyt koko elämänsä Kertun kanssa. Saadessaan tietää kuolemansa olevan lähellä, hän päättää, että ennen sitä kaiken on oltava selvää ja rehellistä.

Mökki on ylistyslaulu rakkauden eri olomuodoille. Se valaa uskoa kriiseistä selviytymisen mahdollisuuteen, sisun ja hellyyden tehokkaaseen yhdistelmään ihmissuhteiden hoidossa.

Sarja esitettiin TV1:llä Kotikatsomossa helmikuussa 15.2.2010.

3 X 50 min, draama, TV 1

rooleissa
Eila Roine, Riitta Elstelä, Risto Tuorila, Leena Uotila, Tuomas Rinta-Panttila, Minna Suuronen, Jarkko Niemi, Hanna Lekander, Juha Veijonen

ohjaus: Johanna Vuoksenmaa
käsikirjoitus: Nina Honkanen ja Sirpa Reiman
tuottaja: Riina Hyytiä
kuvaus: Jan Nyman
leikkaus: Kimmo Kohtamäki
ääni: Mikko Mäkelä ja Tuomas Klaavo
musiikki: Kerkko Koskinen
lavastus: Christer Andersson
puvustus: Leila Jäntti
maskeeraus: Hannele Herttua
linjatuottaja: Leena Mäenpää-Bentley

 

reino_korjaa_kiuasta