Dionysos Films

Kesäpaikka

Kesäpaikka on “kävely-roadmovie”, lyhytelokuva kahdesta aikuisesta sisaruksesta, Meristä (Anna Paavilainen) ja Lillistä (Marja Salo), jotka ajautuvat mökillä riitaan isänsä ja äitipuolensa kanssa ja päättävät sen seurauksena karata lapsuuden leikkiensä hengessä.

kp1

Viattomalta kuulostava lampun vaihtaminen rakkaassa kesäpaikassa ilman vanhempien lupaa käynnistää tapahtumaketjun, jonka seurauksena sisaret tajuavat jotain olennaista suhteestaan toisiinsa ja vanhempiinsa. Lapsuudenmuistot muistetaan usein erilailla ja tutut pikkusiskon ja isosiskon roolit otetaan helposti käyttöön kriisitilanteessa, mutta hädän hetkellä isosiskokin saa huomata, että nuoremmasta löytyy myös tukija ja lohduttaja.

Matkan aikana eksytään monta kertaa eikä määränpäähän päästä. Sen sijaan siskot löytävät jotain muuta, vahvistuksen siitä, mikä on tärkeintä; siskoon voi aina luottaa.

TV1, Kotikatsomo 7.9.2009.

8 min, roadmovie

rooleissa
Anna Paavilainen, Marja Salo, Aarre Karén, Jani Karvinen

ohjaus: Inari Niemi
käsikirjoitus: Juuli Niemi
tuottaja: Leena Mäenpää-Bentley
kuvaus: Daniel Lindholm
leikkaus: Annukka Lilja
ääni: Mikko Mäkelä ja Tuomas Klaavo
musiikki: Miikka Paatelainen
lavastus: Toni Lukkala
puvustus: Susanna Moilanen
maskeeraus: Heidi Kjellman

kp3