Dionysos Films

Toinen jalka haudasta

Johanna Vuoksenmaan elokuva

Köpiksen jäätelöhetki

Visa Vuorio (Tobias Zilliacus) on keskellä parisuhdekriisiä ja kuolemansairas. Hän on puutarhuri ja haluaisi vielä ennen kuolemaansa rakentaa unelmiensa puiston. Hanna Manninen (Helena Vierikko) on toimittaja, joka tekee juttusarjaa kuolevien viimeisistä toiveista. Hannan ja Visan intressit kohtaavat, kun Hanna etsii sopivaa “lähtijää” kuolemaan valmistavasta Degrieving -ryhmästä. Viimeistä toivettaan toteuttaessaan Visa tutustuu Hannaan ja tajuaa löytäneensä elämänsä naisen – liian myöhään.

Visa kutsutaan sairaalaan ja huonojen uutisten sijasta Visa saakin kuulla olevansa terve, testitulokset ovat sairaalajärjestelmän byrokratiassa sotkeutuneet. Visa on riemuissaan asioiden saamasta käänteestä, mutta kanssaihmisillä on vaikeuksia sopeutua kuolevan miehen kuolemattomuuteen. Visan ystävä Harri (Jarkko Pajunen) on jo suunnitellut ystävänsä avovaimon, Riian (Susanna Mikkonen), uudelleensijoitusta omaksi kumppanikseen ja kestääkö Hannankaan rakkaus totuutta siitä, että Visa ei olekaan kuolemassa vaan tavallinen kuolevainen?

Toinen jalka haudasta on vauhdikas komedia, jota katsoessa virtaavat niin naurun kuin itkunkin kyyneleet. Kuolemaa ajatellessaan ihminen muistaa taas hetken iloita elämästä. Visan sanoin: “Eiks ihmisen elämä oo aina liian lyhyt? Sormia kun napsauttaa niin se on ohi ja sitä vaan kysyy: Valitsinko mä oikein? Rakastinko mä oikeaa ihmistä?”

1 h 20 min, komedia
Ensi-ilta 20.3.2009

rooleissa
Tobias Zilliacus, Helena Vierikko, Susanna Mikkonen, Jarkko Pajunen, Tuomas Rinta-Panttila

ohjaus: Johanna Vuoksenmaa
käsikirjoitus: Mika Ripatti ja Seppo Vesiluoma
tuottaja: Riina Hyytiä
kuvaus: Peter Flickenberg
leikkaus: Kimmo Kohtamäki
ääni: Tuomas Klaavo ja Mikko Mäkelä
musiikki: Kerkko Koskinen
lavastus: Christer Andersson
puvustus: Niina Pasanen
maskeeraus Hannele Herttua